srpen
Styl plzeňských restaurací pod drobnohledem Davida Kvasničky
Plzeň | Plzeň | ||
e-mail: | telefon: | ||
web: |
Jídlo mám hodně rád, ale zároveň si dávám pozor na to, co jím. Myslím si, že strava je nedílnou součástí přípravy pro dobrý výkon a zdraví. V tomhle ohledu jsem na sebe přísný, když se necítím optimálně, zapisuju si i kalorie, abych byl zas ve formě. Každé jídlo se snažím mít vyvážené, aby tam bylo optimálně makroživin. Jinak mám ale rád italskou a asijskou kuchyni. Nedávno jsme byli v Itálii a místní špagety carbonara byly top! Jinak ale v zahraničí nijak neexperimentuji. Žádné mořské plody nebo hmyz jsem nikde neměl.
Jako dítě jsem byl vybíravý, potraviny jako luštěniny, houby nebo třeba brokolici, to jsem opravdu nemusel. A přiznávám, že houby a luštěniny nejím dodnes. Naopak odmalička se vždy těším k babi na kuřecí řízky, nikde jsem nejedl lepší. Víme, jak kvalitní jsou jídla ve školní jídelně, takže mi spíš nechutnalo, než chutnalo, ale co si vybavuju dodnes, to jsou buchtičky se šodó… ty byly samozřejmě výborný! Jsem milovník sladkého, takže si rád dám po obědě nějaký dezert. Slabost mám pro tiramisu nebo cheesecake.
Vaření mám docela rád. Umím uvařit základní jednoduchá zdravá jídla, která jsou rychle hotová. Ale do žádných složitějších receptů se nepouštím. Rád si občas upeču i domácí muffiny.
Myslím, že v Plzni je spousta kvalitních restaurací. Mezi mé nejoblíbenější patří Rango, Homy Fusion, La Chica nebo Buffalo. Záleží na tom, na co mám zrovna chuť. Naproti tomu nejsem úplně kavárenský typ, ale občas zajdeme se snoubenkou do La Frenchie nebo Walter. Aby se mi restaurace líbila a abych se do ní rád vracel, je hlavně třeba, aby mi tam chutnalo. A také by měla mít hezký interiér, čisto a příjemnou obsluhu.
David Kvasnička, hokejový obránce HC Škoda Plzeň
